Krone-brobehandling

Infoskriv etter krone-/brobehandling

Du har nå fått utført en krone- eller brobehandling.

Kroneterapi er en behandling som har til hensikt å restaurere den opprinnelige tannkronen. Dette gjøres i de tilfeller da det ikke er nok emalje eller tannben til å få laget en god fylling.

Broterapi utføres i de tilfeller der det er tapt en eller flere tenner. Nabotenner vil fungere som festetenner eller pilarer for en bro.

Det er ikke uvanlig at man opplever litt ising eller ubehag i form av at man ikke synes det er helt «normalt» eller «som før». Dette forsvinner vanligvis gradvis i løpet av noen dager, men kan være opptil noen uker i enkelte tilfeller uten at det er noe galt av den grunn.

Både krone og bro, er behandlinger der konstruksjonene sementeres eller limes fast i røtter som allerede står i kjeven. Disse er derfor ikke avtakbare slik som ulike løse protese-konstruksjoner. De skal rengjøres på samme måte som egne tenner. Det vil ofte være nødvendig med ekstra hjelpemidler for å få rengjort en bro ettersom det også skal rengjøres under broens mellomledd, dvs. den delen av broen som ikke står på en rot og derfor ligger direkte mot tannkjøttet. Det anbefales at man her bruker en spesiallaget tanntråd som heter «Superfloss».